Kennisdelingssessie: Meiden in de Techniek!

Genderstereotypering…welke bewuste en onbewuste vooroordelen heb ik…?


Een raadsel…weet jij het antwoord…?

Een man en zijn zoon krijgen een ernstig auto ongeluk. De vader overlijdt ter plekke. De zoon wordt naar het ziekenhuis gebracht, rechtstreeks de operatiekamer in.
De chirurg kijkt naar de jongen en zegt: “Ik kan deze jongen niet opereren, hij is mijn zoon!” Rara hoe kan dit….?

Wist jij meteen dat het om zijn moeder ging…? Zo’n 85% van de mensen die dit raadsel hoort, heeft grote moeite met de oplossing…
Dit heeft te maken met de vaak onbewuste verwachtingen die wij hebben over het gedrag en de rollen van mannen en vrouwen. Dus ook als het gaat over meiden (én jongens) en techniek…lees maar eens naar het sprekende voorbeeld van Skye van Megen – monteur Unica.

Na een succesvolle eerste editie van de Meiden in de Techniek, organiseren we dit jaar wederom een sessie in samenwerking met VHTO!

Dit keer met het thema:

‘Genderstereotyperingen; bewuste en onbewuste vooroordelen’

Uit het adviesrapport van VHTO blijkt dat het doorbreken van genderstereotyperingen in loopbaan- en beroepsoriëntatie een belangrijke rol kan spelen om meiden te stimuleren te kiezen voor bèta, techniek en IT. Maar ben jij je wel bewust van je eigen handelen en (on)bewuste vooroordelen? We gaan hierover in gesprek én samen aan de slag. Tijdens deze sessie werken we aan het doorbreken van genderstereotypen. Het is belangrijk om je bewust te zijn van je eigen vooroordelen over waar jongens en waar meiden goed in zijn, en het belang van een inclusieve werkcultuur.

Maar als je dit weet…hoe handel je hier dan naar? Uiteraard delen we ook concrete voorbeelden en geven we handvatten die je kunt toepassen.
Schrijf je nu in! (Uiterlijk 28-02-2024 ).

Wie: iedereen die interesse heeft hoe meer meiden interesseren en behouden voor techniek en technologie (bedrijven, ouders, onderwijs)
Waar: Experiencenter, Hagerhofweg 15 Venlo
Wanneer: 04-03-2024

Programma:

  • 15.30u Inloop
  • 16.00u Introductie VHTO
  • 16.15 – 17.30u Interactief programma middels workshop; afwisseling theorie en praktijk
  • 18.00u Einde

Voor een hapje en een drankje wordt gezorgd.

Inschrijven:

Wanneer u onze website gebruikt is het mogelijk dat we een aantal cookies plaatsen om gegevens van u te verzamelen.