Inspiratie

BIVAK: Bijzonder Innovatief Vakmanschap

BIVAK is een afkorting van Bijzonder Innovatief Vakonderwijs. Een zesjarige technische opleiding op het gebied van elektro-, installatie-, bouw- en metaaltechniek. BIVAK is een initiatief van het BRAVO! College, Ondernemers Contact Cranendonck (OCC), Kr8tig, gemeente Cranendonck en Vocaal.

Door leerlingen lokaal op te leiden en bij afstuderen een baangarantie af te geven, wordt de kans groter dat zij in de regio gaan werken én blijven wonen. Tevens worden technische vacatures sneller ingevuld en kunnen bedrijven blijvend ontwikkelen en doorgroeien.

Bij BIVAK ligt de focus op technisch onderwijs dat innovatief is en past bij de huidige ontwikkelingen op de arbeidsmarkt. Voor het opleiden van jong technisch talent dragen, naast vakdocenten, ook leermeesters uit de bedrijven vakkennis en expertise over. Technische thema’s waar leerlingen mee in aanraking komen zijn; circulaire energie (i.s.m. Metalot), duurzaam bouwen, het aanleggen van zonnepanelen, opwekken van windenergie, installeren van warmtepompinstallaties, bedenken van slimme technologie in en om het huis, programmeren, robotica en ict.

Praktijkles-ruimtes zijn ingericht bij de partnerbedrijven van BIVAK, waardoor lesprogramma’s continu worden doorontwikkeld en er gewerkt wordt met de nieuwste apparatuur en techniek. Leerlingen ronden voor de start van het derde leerjaar waarin stage wordt gelopen een veiligheidscursus (VCA) op het gebied van veilig en gezond werken af. Hierdoor is het meelopen/opdrachten maken in een bedrijf mogelijk.

Projectinfo

Contactpersonen:

Joost Ploos vam Amstel joost@bivakonderwijs.nl +31 (0)6 53 10 70 66

Betrokken partijen:

Deel project

Meer
inspirerende
projecten

20220628_104036
Het Experiencenter in de spotlight
Schermafbeelding-2022-07-18-om-10.34.31
Experience Class
Foto Jong talent ontdekt scheepsbouwtechniek
Jong talent ontdekt scheepsbouwtechniek in Keyport regio!
IMG_1271
Aantrekkelijke doorlopende routes voor leerlingen techniek
Robot bedienen
FIRST LEGO League
Schermafbeelding 2021-12-24 om 09.30.01
De vloggende docent BWI
B26A9930
STO Keyport Meets | Regio in je Rugzak

Op de hoogte blijven van onze ontwikkelingen?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief.

Wanneer u onze website gebruikt is het mogelijk dat we een aantal cookies plaatsen om gegevens van u te verzamelen.