Inspiratie

Het Experiencenter en de werelden van techniek

Het Experiencenter is een inspirerende ruimte gericht op techniek en technologie in de breedste zin van het woord. Leerlingen van het basisonderwijs, het praktijkonderwijs en het voortgezet onderwijs worden in het Experiencenter uitgedaagd en enthousiast gemaakt voor een mogelijke toekomst in de techniek en technologie.
Het Experiencenter is fysiek te vinden in het Technodome van College Den Hulster, maar staat net zo goed in het belang van het Blariacumcollege, Grescollege, Veldijk, Wildveld en de basisscholen in de regio. Het bedrijfsleven en het Experiencenter zijn nauw met elkaar verbonden.

De zeven werelden van de techniek staan centraal in het Experiencenter. Dit zijn werelden die symbool staan voor de vele verschillende kanten van techniek en technologie. Denk aan mensen en gezondheid, de energietransitie, de ontwerpwereld, digitale media of de wereld van science.

Het Experiencenter is een creatieve ruimte waar leerlingen op een laagdrempelige en uitdagende manier kennismaken met de werelden binnen techniek. Elke leerling krijgt de kans om aan de slag te gaan met iets dat daarin bij hem of haar past. Het hoofddoel is om enthousiasme, interesses en talenten verder te ontdekken.
En er kan van alles. Denk aan het ontwerpen van producten met een lasercutter of 3D- printen, programmeren van drones en robots, je eigen step of skelter bouwen, een andere wereld ontdekken met een VR-bril en nog veel meer.

Projectinfo

Contactpersonen:

Linda Melis lmelis@ogvo.nl
Astrid Marissen amarissen@ogvo.nl

Betrokken partijen:

College Den Hulster info-cdh@ogvo.nl 077 – 3590300 https://www.ogvo.nl

Deel project

Meer
inspirerende
projecten

20220628_104036
Het Experiencenter in de spotlight
Schermafbeelding-2022-07-18-om-10.34.31
Experience Class
Foto Jong talent ontdekt scheepsbouwtechniek
Jong talent ontdekt scheepsbouwtechniek in Keyport regio!
IMG_1271
Aantrekkelijke doorlopende routes voor leerlingen techniek
Robot bedienen
FIRST LEGO League
Schermafbeelding 2021-12-24 om 09.30.01
De vloggende docent BWI
B26A9930
STO Keyport Meets | Regio in je Rugzak

Op de hoogte blijven van onze ontwikkelingen?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief.

Wanneer u onze website gebruikt is het mogelijk dat we een aantal cookies plaatsen om gegevens van u te verzamelen.