Tech-Inspiratie

Meet the Youngsters

Het doel van Meet the Youngsters is om leerlingen, studenten en Young professionals/starters (vmbo, mbo, hbo en wo) te laten zien welke mooie bedrijven en kansen er allemaal in de (Eu)regio zijn. Meet the Youngsters ondersteunt een jongere met zijn of haar regionale arbeidsmarkt oriëntatie en een bedrijf met employer branding. Zo willen we ervoor zorgen dat méér jongeren kiezen voor een uitdaging bij een bedrijf in de (Eu)regio.

Meet the Youngsters is hét online (carrière) platform waar jongeren in contact komen met innovatieve en inspirerende werkgevers. Via het platform www.meettheyoungsters.nl bouwt een jongere aan een netwerk van bedrijven, waar rechtstreeks contact mee opgenomen kan worden. Dit netwerk kan een jongere gebruiken voor een opdracht, stage, bijbaan, traineeship of baan. Op deze manier is ook een follow-up mogelijk van activiteiten (events, gastlessen enz).

In de database zitten op dit moment meer dan 500 bedrijven uit de Euregio en meer dan 10.000 jongeren hebben reeds een profiel aangemaakt. Het gaat dan om leerlingen, studenten en Young professionals (tot 3 jaar werkervaring) van VMBO tot WO. Een jongere maakt zelf een profiel aan, bepaalt zelf wat hij of zij invult en kan het profiel ook zelf verwijderen, geheel AVG-proof.

De platforms van Regio in je Rugzak en Meet the Youngsters maken gebruik van dezelfde techniek. Hierdoor ontstaat een ketenaanpak, waarbij leerlingen hun opgebouwde netwerk aan bedrijven op de middelbare school kunnen blijven benutten als ze gaan doorstuderen. Tevens kunnen bedrijven in contact blijven met deze jongeren. Door deze ketenaanpak wordt het mogelijk studenten die elders studeren pro-actief te informeren over stages, bijbanen, traineeships en startersbanen in de regio.

Meet the Youngsters en Regio in je Rugzak werken samen met diverse onderwijsinstellingen in de regio van middelbaar onderwijs tot universiteit, in zowel Nederland als België. Op www.meettheyoungsters.nl zijn de diverse onderwijsinstellingen zichtbaar.

Enkele voorbeelden van Meet the Youngsters op het gebied van regionale arbeidsmarkt oriëntatie en employer branding zijn:

Bedrijven worden ondersteund met hun employer branding, waarvoor ze een jaarlijks partnerschapsbedrag betalen. Middels het project Kies Keyport (https://www.keyport.nl/portfolio/kies-keyport/) kunnen bedrijven uit de Keyport regio een voucher ontvangen van € 1250.

Meer informatie of vragen, neem dan contact met ons op: www.meettheyoungsters.nl , info@meettheyoungsters.nl.

Projectinfo

Contactpersonen:

Betrokken partijen:

Deel project

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Meer
inspirerende
projecten

Het Experiencenter in de spotlight
Het Experiencenter in de spotlight
Experience Class
Experience Class
Jong talent ontdekt scheepsbouwtechniek in Keyport regio!
Jong talent ontdekt scheepsbouwtechniek in Keyport regio!
Aantrekkelijke doorlopende routes voor leerlingen techniek
Aantrekkelijke doorlopende routes voor leerlingen techniek
FIRST LEGO League
FIRST LEGO League
De vloggende docent BWI
De vloggende docent BWI
STO Keyport Meets | Regio in je Rugzak
STO Keyport Meets | Regio in je Rugzak

Op de hoogte blijven van onze ontwikkelingen?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief.

Wanneer u onze website gebruikt is het mogelijk dat we een aantal cookies plaatsen om gegevens van u te verzamelen.