Inspiratie

STO Keyport Meets | Regio in je Rugzak

Keyport Meets | Regio in je Rugzak is een digitaal platform dat dient als leer- en ontmoetingsplek voor leerlingen en bedrijven. We helpen leerlingen bij het oriënteren op hun werkloopbaan en laten ze kennismaken met kansen die de regio hen biedt. Door middel van een persoonlijk DNA-profiel krijgen ze inzicht in hun competenties en vaardigheden. Door onze slimme software te combineren met een evenement en ontmoetingsdagen, kunnen we bedrijven en leerlingen aan elkaar matchen. Onze regio, onze toekomst!

Kennismaken met jong talent
Door gebruik te maken van het digitale platform, aanwezig te zijn bij de georganiseerde evenementen en ontmoetingen te plannen met leerlingen kun bedrijven in een vroeg stadium met jong talent in contact komen. Ook biedt de software suggesties welke leerlingen er goed bij een vakgebied passen, zodat een connectie gemaakt kan worden die zich wellicht vertaalt in een toekomstige nieuwe medewerker.

Slimme software
Leerlingen gaan met Keyport Meets | Regio in je Rugzak niet zomaar naar bedrijven toe. Leerlingen vullen eerst een persoonlijk digitaal profiel, waarmee de slimme software van Regio in je Rugzak matches kan maken met verschillende beroepen en bedrijven die daadwerkelijk passen bij de leerlingen. Op deze manier komen ze niet alleen bij bedrijven die ze al kennen, ze komen ook in contact met bedrijven en beroepen die ze nog niet kennen maar wel dat bieden waar ze interesse in hebben.

Ontdekken is laten zien
Samen leerlingen laten zien wat de regio aan kansen en mogelijkheden te bieden heeft, maakt kiezen voor een arbeidstoekomst in die regio aantrekkelijker. Een fabriek blijft maar een fabriek tot je laat zien welke beroepen er allemaal achter de muur aanwezig zijn, dan wordt de fabriek een toekomstige werkgever. Dit geldt ook voor beroepen in de techniek, het platform brengt leerlingen in contact met mogelijkheden in de techniek die nog niet in beeld waren.

Laat jezelf zien
Regio in je Rugzak biedt de mogelijkheid om een bedrijf in beeld te brengen. Zeker in een tijd waarin er meer banen zijn dan werkzoekenden, kan jong talent een uitkomst zijn. Het bedrijfsprofiel is
zichtbaar voor alle leerlingen uit de regio, ouders, docenten, bedrijven en initiatieven. Laat zien wat jouw bedrijf de regio te bieden heeft!

’De markt is overspannen, het is steeds moeilijker om aan personeel te komen. Dan is het leerzaam om in elkaars keuken te kijken en te leren van elkaar. Dat begint met het delen van je vraag en met
het zichtbaar maken van je bedrijf in de regio. Dat is precies de insteek van het Keyport project ‘Regio in je Rugzak’ en cruciaal voor een gezonde arbeidsmarkt op de lange termijn.’’
– Yvonne Paulussen | Director of change Vekoma Rides

Meer informatie over Keyport Meets | Regio in je Rugzak is te vinden op: www.regioinjerugzak.nl en www.keyport.nl.

Keyport Meets | Regio in je Rugzak is een samenwerking tussen SOML, LVO Weert en Yuverta

Projectinfo

Contactpersonen:

Paul van Lienen paulvanlienen@appart.nl 06 4618 1084

Betrokken partijen:

Deel project

Meer
inspirerende
projecten

20220628_104036
Het Experiencenter in de spotlight
Schermafbeelding-2022-07-18-om-10.34.31
Experience Class
Foto Jong talent ontdekt scheepsbouwtechniek
Jong talent ontdekt scheepsbouwtechniek in Keyport regio!
IMG_1271
Aantrekkelijke doorlopende routes voor leerlingen techniek
Robot bedienen
FIRST LEGO League
Schermafbeelding 2021-12-24 om 09.30.01
De vloggende docent BWI
B26A9930
STO Keyport Meets | Regio in je Rugzak

Op de hoogte blijven van onze ontwikkelingen?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief.

Wanneer u onze website gebruikt is het mogelijk dat we een aantal cookies plaatsen om gegevens van u te verzamelen.