Nieuws

Gedenkboom gemaakt door oud-leerling Jori Horst

Oud-leerling Jori Horst heeft een gedenkboom gemaakt voor de begraafplaats in Budel. Deze is op 12 september tijdens een bijzondere ceremonie onthuld.

Er was eens …..
Zo begint het verhaal van de herinneringsboom op de algemene begraafplaats in Budel. Enkele jaren geleden kwam een techniek leraar van Het Kwadrant in Weert met het idee om tijdens de praktijklessen een herinneringsboom te maken. Twee leerlingen Sidney Steuten en Jori Horst namen de uitdaging aan en begonnen vol enthousiasme aan dit project. Sidney nam het ontwerp voor haar rekening waarna Jori volop aan het laswerk kon beginnen. Waar de boom kwam staan was toen nog niet bekend, maar deze zou zeker ergens een mooi plaatsje gaan krijgen met een sociaal doel.

Herinneringsboom Budel

Na enkele maanden van werken aan de boom kwam er abrupt een einde aan. Maart 2020 gooide corona roet in het eten want de leerlingen mochten niet meer naar school. Toch was het Jori die steeds contact bleef houden met de docenten in de techniek. “Zodra het weer mag, kom ik weer naar school om de boom af te maken”. Zo gebeurde het, de regels werden weer een beetje versoepeld en Jori kwam elke dag in zijn vrije uren naar onze school om aan het project verder te werken. Vele meters Cortenstaal werden verwerkt in de boom. Intussen was er voor de boom ook een mooie plek en doel bedacht. De boom zou geplaatst worden op de algemene begraafplaats in Budel midden in de cirkel tussen de kindergraven. De kinderen hadden op deze begraafplaats eerst een plek “daar achter het hek” maar dit is gelukkig veranderd naar een mooie plaats op de begraafplaats.

Toen de boom geheel klaar was zorgde medewerkers van de gemeente Cranendonck, onder toeziend oog van Jori, ervoor dat de boom een tijdelijk plek kreeg op de gemeentewerf. De boom moest nog zijn mooie roestkleur krijgen en de plaats op de begraafplaats moest voorbereid worden voor het plaatsen van de herinneringsboom. In oktober 2020 kreeg de boom zijn definitieve plek. Door corona was het echter nog niet mogelijk om de boom in gebruik te nemen.

“In ons ♥ gesloten”

Dit gebeurde op 12 september. Jori met zijn familie, techniekdocenten van Het Kwadrant, enkele ouders van overleden kinderen, burgemeester Roland van Kessel en andere genodigde waren aanwezig tijdens het mooie moment van in gebruik name. Na een mooi woord van welkom en het verhaal van het ontstaan van de boom door Martin Horst was er het woord aan burgemeester Roland van Kessel. Ook was het de eer aan de burgemeester om samen met Jori het eerste glazen blad aan de boom te hangen met de tekst “in ons ♥ gesloten”. Hierna werden één voor één de ouders met familieleden uitgenodigd om ook een blad aan de boom te hangen ter herinnering aan de overleden dierbaren. Een emotioneel moment voor enkele ouders omdat er eindelijk erkenning was voor de nieuwe mooie plek van de graven en dat er een mogelijkheid geboden word aan ouders om hier een blad aan de boom te hangen om de overleden kinderen te herinneren.

Martin sloot deze zeer mooie bijeenkomst af met de toepasselijke woorden,

Vier seizoenen in het jaar valt jouw afwezigheid me zwaar,
diep geworteld en helder als glas, zul je altijd bij ons zijn ….”

Bekijk hier de foto’s van deze prachtige bijeenkomst.

Bron: Het Kwadrant

Tech-Agenda

11 april

uur
Girls' Day
14 april

uur
Dag van de maakindustrie
17 april

uur
X-periences Gilde Roermond

Deel artikel

Meer
inspirerend
nieuws

meidenindetechniek-verslag
9 april 2024
Meiden in de techniek; ‘Doe maar gewoon’.
In een wereld waarin gelijke kansen en gelijke behandeling steeds meer aandacht krijgen, hoort ook...
Goedkeuring NGFweb
9 april 2024
Goedkeuring NGF-voorstel voor Technologieonderwijs in Primair en Voortgezet Onderwijs
Het Nationaal Techniekpact 2020-2023 heeft het voorstel van de Nederlandse Genootschap voor Fysiotherapie (NGF) goedgekeurd...
Drone flying Experience les-web
9 april 2024
Experiencenter Grescollege: Drone flying Experience les
Over regionale samenwerking in het techniekonderwijs gesproken!… Rob Coenen gaf vorige week een prachtige workshop...
concept-subsidieregeling
9 april 2024
De concept-subsidieregeling Sterk Techniekonderwijs is verzonden aan de Tweede Kamer
Het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap heeft de beoogde subsidieregeling Sterk Techniekonderwijs 2025-2029 naar...
Dendron-College-Horst-Thumb2
8 april 2024
Verankering van loopbaanoriëntatie en -begeleiding (LOB) op het Dendron College: Een succesvol traject van visie tot praktijk
Sinds 2007 zijn we op het Dendron College zeer actief op het gebied van Loopbaanoriëntatie...
Gilde logo
8 april 2024
Studenten Gilde Opleidingen bezoeken bedrijven actief in het CIV voor de Maak en Smart Industrie
Venlo, 9 april 2023 – Om studenten zo vroeg mogelijk kennis te laten maken met...
Waterstofauto-battle-thumb
8 april 2024
Duurzame racers: waterstofauto's en softskills in de schijnwerpers
Op 22 maart jl. streden in de aula van College Den Hulster vmbo- en mbo-leerlingen...
werkvitaminen_thumbnailv2
8 april 2024
Samen smullen: Hoe leerlingen en bedrijven samenwerken aan Werkvitaminen fruitkistjes en displays
Begin 2023 is het idee ontstaan waarbij het bedrijf Werkvitaminen fruitkistjes bestelde waarbij gedacht werd...

Op de hoogte blijven van onze ontwikkelingen?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief.

Wanneer u onze website gebruikt is het mogelijk dat we een aantal cookies plaatsen om gegevens van u te verzamelen.