Nieuws

Valerie Jacobs start als de nieuwe projectmanager voor STO-NML

Valerie Jacobs start vanaf februari als de nieuwe projectmanager voor Sterk Techniek Onderwijs in Noord en Midden-Limburg. Valerie is 41 jaar en woont met partner en dochters in Sittard. Aan de hand van enkele vragen stelt zij zich voor.


Wat is jouw achtergrond?
Met ruime ervaring in de logistieke dienstverlening en uitzendbranche, waar ik onder andere voor Manpower heb gewerkt, heb ik vaardigheden ontwikkeld in het leggen van verbindingen en het bevorderen van samenwerking. In deze periode heb ik mij bekwaamd in het “LEAN” gedachtengoed. Later heb ik mijn bijdrage geleverd aan de zorg en het onderwijs, voornamelijk bij zorginstantie Radar, die op maat gemaakte zorg en begeleiding biedt aan mensen met een verstandelijke beperking van alle leeftijden. Mijn inzet was vooral gericht op de jeugd, waarbij het creëren van sterke verbindingen en samenwerking essentieel was om het welzijn van de betrokken jongeren te waarborgen. Het in hun kracht zetten en toekomstbestendig maken van jongeren waren mijn voornaamste drijfveren.

Waarvoor kunnen ze bij jou aankloppen
Mijn doel is om in de komende jaren een zelfstandig opererende organisatie en werkwijze op te bouwen, die door middel van de juiste verbindingen en samenwerkingen de uitdagingen in het techniekonderwijs transformeert tot kansen en mogelijkheden. Hierbij fungeer ik als facilitator en initiator. Iedereen met ideeën en plannen om het gezamenlijke doel te bereiken, is welkom. Ik zal mijn uiterste best doen om goede plannen om te zetten in praktische uitvoering.

Wat trekt jou aan in deze functie?
Het gezamenlijk zoeken naar oplossingen voor diverse vraagstukken in het techniekonderwijs spreekt mij aan. Hiervoor moeten het onderwijs en de ondernemers in de regio elkaar beter leren kennen, het gezamenlijke belang voor ogen zien en pragmatisch aan de slag gaan. Het leggen van de juiste verbindingen en het stimuleren van samenwerking zijn hierbij cruciaal. Mijn kracht zit in mijn organisatievermogen, gedrevenheid en betrokkenheid. Hiermee wil ik graag het verschil maken.

Wat zie jij als de belangrijkste uitdaging voor STO-NML?
Ons gezamenlijke doel is het bieden van een goed toekomstperspectief voor techniekstudenten en ondernemers in onze regio, waarbij opleiding en het behoud van technisch talent centraal staan. Dit doel moet bij iedereen duidelijk op het netvlies staan. Het behalen ervan vereist duurzaam en robuust samenwerken, met heldere afspraken en KPI’s waarop we elkaar kunnen en zullen aanspreken. Daarnaast moeten we de werkwijze en organisatie in het onderwijs aanpassen aan de snel veranderende vraag vanuit ondernemers. Flexibiliteit, innovatie en openheid moeten verankerd worden in ons techniekecosysteem. Dat bereik je niet van vandaag op morgen, maar deze lange reis is al goed begonnen met de eerste stappen in de juiste richting.

Tech-Agenda

11 april

uur
Girls' Day
14 april

uur
Dag van de maakindustrie
17 april

uur
X-periences Gilde Roermond

Deel artikel

Meer
inspirerend
nieuws

meidenindetechniek-verslag
9 april 2024
Meiden in de techniek; ‘Doe maar gewoon’.
In een wereld waarin gelijke kansen en gelijke behandeling steeds meer aandacht krijgen, hoort ook...
Goedkeuring NGFweb
9 april 2024
Goedkeuring NGF-voorstel voor Technologieonderwijs in Primair en Voortgezet Onderwijs
Het Nationaal Techniekpact 2020-2023 heeft het voorstel van de Nederlandse Genootschap voor Fysiotherapie (NGF) goedgekeurd...
Drone flying Experience les-web
9 april 2024
Experiencenter Grescollege: Drone flying Experience les
Over regionale samenwerking in het techniekonderwijs gesproken!… Rob Coenen gaf vorige week een prachtige workshop...
concept-subsidieregeling
9 april 2024
De concept-subsidieregeling Sterk Techniekonderwijs is verzonden aan de Tweede Kamer
Het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap heeft de beoogde subsidieregeling Sterk Techniekonderwijs 2025-2029 naar...
Dendron-College-Horst-Thumb2
8 april 2024
Verankering van loopbaanoriëntatie en -begeleiding (LOB) op het Dendron College: Een succesvol traject van visie tot praktijk
Sinds 2007 zijn we op het Dendron College zeer actief op het gebied van Loopbaanoriëntatie...
Gilde logo
8 april 2024
Studenten Gilde Opleidingen bezoeken bedrijven actief in het CIV voor de Maak en Smart Industrie
Venlo, 9 april 2023 – Om studenten zo vroeg mogelijk kennis te laten maken met...
Waterstofauto-battle-thumb
8 april 2024
Duurzame racers: waterstofauto's en softskills in de schijnwerpers
Op 22 maart jl. streden in de aula van College Den Hulster vmbo- en mbo-leerlingen...
werkvitaminen_thumbnailv2
8 april 2024
Samen smullen: Hoe leerlingen en bedrijven samenwerken aan Werkvitaminen fruitkistjes en displays
Begin 2023 is het idee ontstaan waarbij het bedrijf Werkvitaminen fruitkistjes bestelde waarbij gedacht werd...

Op de hoogte blijven van onze ontwikkelingen?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief.

Wanneer u onze website gebruikt is het mogelijk dat we een aantal cookies plaatsen om gegevens van u te verzamelen.