Valerie Jacobs start vanaf februari als de nieuwe projectmanager voor Sterk Techniek Onderwijs in Noord en Midden-Limburg. Valerie is 41 jaar en woont met partner en dochters in Sittard. Aan de hand van enkele vragen stelt zij zich voor.
Wat is jouw achtergrond?
Met ruime ervaring in de logistieke dienstverlening en uitzendbranche, waar ik onder andere voor Manpower heb gewerkt, heb ik vaardigheden ontwikkeld in het leggen van verbindingen en het bevorderen van samenwerking. In deze periode heb ik mij bekwaamd in het “LEAN” gedachtengoed. Later heb ik mijn bijdrage geleverd aan de zorg en het onderwijs, voornamelijk bij zorginstantie Radar, die op maat gemaakte zorg en begeleiding biedt aan mensen met een verstandelijke beperking van alle leeftijden. Mijn inzet was vooral gericht op de jeugd, waarbij het creëren van sterke verbindingen en samenwerking essentieel was om het welzijn van de betrokken jongeren te waarborgen. Het in hun kracht zetten en toekomstbestendig maken van jongeren waren mijn voornaamste drijfveren.
Waarvoor kunnen ze bij jou aankloppen
Mijn doel is om in de komende jaren een zelfstandig opererende organisatie en werkwijze op te bouwen, die door middel van de juiste verbindingen en samenwerkingen de uitdagingen in het techniekonderwijs transformeert tot kansen en mogelijkheden. Hierbij fungeer ik als facilitator en initiator. Iedereen met ideeën en plannen om het gezamenlijke doel te bereiken, is welkom. Ik zal mijn uiterste best doen om goede plannen om te zetten in praktische uitvoering.
Wat trekt jou aan in deze functie?
Het gezamenlijk zoeken naar oplossingen voor diverse vraagstukken in het techniekonderwijs spreekt mij aan. Hiervoor moeten het onderwijs en de ondernemers in de regio elkaar beter leren kennen, het gezamenlijke belang voor ogen zien en pragmatisch aan de slag gaan. Het leggen van de juiste verbindingen en het stimuleren van samenwerking zijn hierbij cruciaal. Mijn kracht zit in mijn organisatievermogen, gedrevenheid en betrokkenheid. Hiermee wil ik graag het verschil maken.
Wat zie jij als de belangrijkste uitdaging voor STO-NML?
Ons gezamenlijke doel is het bieden van een goed toekomstperspectief voor techniekstudenten en ondernemers in onze regio, waarbij opleiding en het behoud van technisch talent centraal staan. Dit doel moet bij iedereen duidelijk op het netvlies staan. Het behalen ervan vereist duurzaam en robuust samenwerken, met heldere afspraken en KPI’s waarop we elkaar kunnen en zullen aanspreken. Daarnaast moeten we de werkwijze en organisatie in het onderwijs aanpassen aan de snel veranderende vraag vanuit ondernemers. Flexibiliteit, innovatie en openheid moeten verankerd worden in ons techniekecosysteem. Dat bereik je niet van vandaag op morgen, maar deze lange reis is al goed begonnen met de eerste stappen in de juiste richting.