Evenement

Conferentie AI in de lespraktijk

Na het succes van onze eerste conferentie over artificial intelligence (AI) in het onderwijs, nodigen Stichting Onderwijs Midden-Limburg (SOML) en ROER College Schöndeln je op maandag 11 maart opnieuw uit om samen de impact van AI in het onderwijs te onderzoeken. Dit keer gaan we dieper in op de dagelijkse lespraktijk. Welke voorbeelden zijn er en hoe gebruik je prompts (en… wat is een prompt eigenlijk)? Welke werkvormen gebruiken collega’s al? Hoe ga je om met toetsen en opdrachten?

Beleef hoe artificial intelligence het primair en voortgezet onderwijs transformeert tijdens deze conferentie ‘AI in de lespraktijk’. Onze conferentie biedt praktische inzichten, inspirerende gesprekken en workshops die je kennis en tools bieden om direct aan de slag te gaan. Je leert toegankelijke benaderingen van AI in de dagelijkse lespraktijk, en je ontdekt hoe AI de manier waarop wij leren en lesgeven kan verrijken. Hoe kunnen we samen een positieve leeromgeving rondom het gebruik van technologie creëren? Van interactieve sessies tot lezingen: waardevolle inzichten die je direct in de klas kunt toepassen gegarandeerd!

Keynotespreker: Bas Haring
Bas Haring is onze keynotespreker. Bas is filosoof, en is gepromoveerd in de kunstmatige intelligentie. Tegenwoordig is hij hoogleraar “publiek begrip van wetenschap” aan Universiteit Leiden; hij probeert wetenschap en filosofie op een frisse, maar goede manier uit te leggen aan Jan en alleman.

In zijn keynote vertelt Bas waarom kunstmatige intelligentie niet eng is. De vraag is niet óf artificial intelligence ons werk gaat veranderen, maar hoe snel en hoe ingrijpend dit gebeurt. Het vermogen om bij te blijven en om technologieën zoals ChatGPT te omarmen en toe te passen, maakt het verschil tussen succes en falen. Ook in het onderwijs.

Praktische informatie
Op de website van SOML vind je meer informatie over de conferentie, over alle workshops en over hoe je je gratis kunt inschrijven.

Eventinfo

Regio:

Voor wie:

Techniek thema:

Datum:

11 maart 2024

Einddatum:

11 maart 2024

Tijdstip:

15:15
- 21:00 uur

Deel evenement

Meer
inspirerende
events

Thumb-Meiden-in-de-techniek-v3.jpg
jun
11

uur
Techniek & Technologie Rolmodellendag
EDUtech okt 24
okt
2

uur
EDUtech Europe
unnamed
jun
8
11:00

16:00 uur
Open day High Tech Campus Eindhoven
Thumbnail-hybride-professional-6juni-v3
mei
30
16:00

17:30 uur
Jouw technische kennis delen binnen het onderwijs?
Ontwerp zonder titel
mei
24

uur
SOML-Techdag
Gilde
mei
27

uur
Activiteiten Gilde
Gilde logo
apr
17

uur
X-periences Gilde Roermond
Banenmarkt Peel en Maas
mrt
27
16:30

19:30 uur
Banenmarkt Peel en Maas

Op de hoogte blijven van onze ontwikkelingen?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief.

Wanneer u onze website gebruikt is het mogelijk dat we een aantal cookies plaatsen om gegevens van u te verzamelen.