Workshops STO-NML Festival

Dekkend programma-aanbod onderwijs

Workshop 1, 2 & 3 zijn allemaal hetzelfde

 • Workshop: Van klassiek naar Jamming
 • Spreker: Richard de Hoop

Over Richard de Hoop: Als spreker over samenwerken en veerkracht in organisaties noemen klanten hem een echte professional. Gepassioneer, enthousiasmerend, motiverend, adrem, onnavolgbaar en iemand die in staat is om serieuze inhoud op een luchtige manier over te brengen. Kortom een inspirerende spreker.

Over de workshop: Van klassiek naar jamming voor een dekkend programma-aanbod onderwijs! “Zonder veerkracht geen samenwerking. Zonder samenwerking geen veerkracht.” In deze workshop neemt Richard de Hoop jullie, met muziek als metafoor, mee in de wereld van veerkracht, wendbaarheid, verandering en samenwerking. Let’s get futureproof and start jamming!

Duurzame samenwerking

 1. Workshop PO VO
  Sprekers:
  Theo Verbruggen
  Astrid Marissen (coordinator Experience center Venlo)
  René van Ewijk (Fortior)
  Gé Verstegen (Fortior)
  Nicole driessen (Fortior)
  Susanna Munzinger (Roermond ontwikkelingen)
  Arno Coenders

Over de workshop: Astrid, René, Nicole en Gé nemen u mee in de wijze waarop de samenwerking tussen PO en VO in Venlo meer en meer gestalte krijgt. Ook Susanna schetst de ontwikkelingen in de regio Roermond. Het expeditielab is er nog niet, maar komt er wel! Arno Coenders schetst hoe Fortior inzet op het versterken van curriculum Wetenschap en technologie binnen het primair onderwijs.

 1. Workshop: VO MBO
  Sprekers:
  Theo Verbruggen
  Maurice Hommen (teammanager ICT en installatietechniek gile opleidingen)
  Maaike Verkooijen (teammanager van Gilde opleidingen)
  Karim Klaassen (docent M&T college den hulster)
  Maarten van Rijn(zuid limburg)
  Manon Bindels (zuid limburg)
  Richard Ardts (zuid limburg)
  Guus Ellenkamp (hybride docent)

Over de workshop: Maurice Hommen gaat in op ontwikkelingen rond challenge based learning, een nieuw concept van onderwijs. Maaike en Karim gaan in op een challenge met waterstofauto’s.
Maarten, manon en Richard lichten toe hoe het vmbo en mbo in de regio zuid limburg samenwerken. Wat gaat er goed, wat kan beter, wat is er bereikt en welke ambities liggen er in de toekomst
Guus is in dienst bij Gilde opleidingen (MBO) en is ook docent PIE werkzaam bij college den Hulster. Een echte “Hybride” docent. Guus spreekt de taal van het vmbo en het mbo en verteld hierover.

 1. Workshop: Bedrijven
  Sprekers:
  Theo Verbruggen
  Ruud Dullens (Blue Tea)
  Ruben Barten (BIVAK)
  Linda Melis (bedrijvencoördinator Venlo)
  Bo Boeijen (teamleider marketing en recruitment van Doren Engineers)
  jack van boxmeer (IW zuid nederland)

Over de workshop:
In deze workshop komen een aantal bedrijven aan het woord, de volgende interessante onderwerpen worden besproken;

 • Blue Tea is dagelijks bezig met ontwikkelingen van leermiddelen die kennisoverdracht effectiever maken. Jongeren kunnen in het voortgezet onderwijs kennis maken met de echte wereld, Ruud Dullens verteld hierover.
 • BIVAK staat voor Bijzonder innovatief vakonderwijs. Kies je voor BIVAK, dan kies je voor leren in de echte wereld in verbinding met het lokale bedrijfsleven. Ruben vertelt kort en krachtig wat dit inhoudt.
 • Als voortgezet onderwijs een sterk netwerk van bedrijven om je heen bouwen in de regio. Hoe doe je dat? Welke rol speelt een bedrijvencoördinator daarin? Waar liggen kansen en uitdagingen? Hier verteld Linda over.
 • Bo gaat in op de wijze waarop van Doren engineers de samenwerking met het onderwijs gestalte geeft. Hij neemt je mee in de wereld van recruitment.
 • Jack van Boxmeer gaat in op de wijze waarop IW mensen bindt en boeit voor een toekomst in de installatietechniek en hoe er in de regio wordt samengewerkt met het bedrijfsleven.

Onderwijsontwikkeling en innovatie

 1. Workshop: Werken met de challenge design Cube
  Spreker: Frank Nijs

Over de workshop: Een systematische manier om opdrachten te ontwerpen voor technologie en toepassing. In deze zal Frank Nijs praten over hoe zij werken en toelichten, waarom dit past bij een praktijkgericht programma als technologie en toepassing, aangeven hoe ook leerlingen zélf met deze kubus werken tijdens de meesterproef voor het praktijkgerichte programma Technologie & Toepassing en uitleggen waarom dat ook van grote waarde kan zijn voor het onderwijs.

 1. & 3 Workshop: Waterstof Nederland
  Spreker: Paul Bombeld

Over Paul Bombeld: Paul Bombeld is hoofdredacteur van waterstof magazine en schrijft dagelijks over de nieuwste waterstofontwikkelingen in het binnen- en buitenland. Op smaakvolle wijze neemt hij de toehouders mee in de wondere wereld van waterstof.

Over workshop:
Steeds meer mensen zijn ervan overtuigd dat waterstof een belangrijke rol gaat vervullen binnen de energietransitie. Hoe komen we aan voldoende waterstof? Hoe gaan we het transporteren en op welke wijze gaan we het gebruiken binnen bedrijfsprocessen, woonhuizen en mobiliteit. Paul verteld hier meer over in zijn workshop. 

LOB profilering/ beeldvorming

 1. Workshop: Het regionale loopbaandossier als hulpmiddel voor een doorlopende (loopbaan-) begeleidingslijn van het vmbo naar het MBO
  spreker: Jolanda Cuijpers

Over Jolanda Cuijpers: Als regiocontactpersoon levert Jolanda een bijdrage aan de versterking van LOB, voor leerlingen en studenten, in de provincie Noord-Brabant. De activiteiten zijn gericht op LOB in scholen én op de samenwerking tussen het vo-mbo-hbo.
Over workshop: In de regio Noordoost Brabant werken het vo, het mbo (met o.a. het Techniekloket) intensief samen om een doorlopende begeleidings-/leerlijn te realiseren van het vo naar het mbo. Hierbij hebben de scholen het regionale loopbaandossier als hulpmiddel ontwikkeld.In deze workshop maakt u kennis met het regionale loopbaandossier, we gaan in op wat voorwaardelijk is voor een goede implementatie op het vo en het mbo. Daarnaast zullen ook de succesfactoren, die bijgedragen hebben aan de ontwikkeling van het regionale loopbaandossier, aan bod komen.

 1. & 3, workshop: Welkom in het MBO
  Spreker: Carlo Kok

Over workshop:
inspiratiesessie: Welkom in het MBO! De overstap van het vo naar het mbo wordt vaak als spannend en groot gezien. Wil jij leerlingen ondersteunen in het eenvoudiger maken van de overstap van het vo naar het mbo, in deze praktische inspiratiesessie ga je aan de slag met deze overstap. le leert over de mogelijkheden en je krijgt diverse tools en materialen die je in de lessen kunt gebruiken.

 

Wanneer u onze website gebruikt is het mogelijk dat we een aantal cookies plaatsen om gegevens van u te verzamelen.