Nieuws

Eerste dag van de Maakindustrie in Midden-Limburg groot succes

Op 1 oktober 2023 vond de eerste editie plaats van de dag van de Maakindustrie. De organisatie van deze open-bedrijven-dag was in handen van de Dag van de Maakindustrie en Keyport. Het evenement kan terugblikken op een zeer geslaagde dag.

Grondlegger Boy Haenen is blij met de grote belangstelling. ‘Maar liefst 4.000 bezoekers vonden hun weg naar een of meer van 13 bijzondere bedrijven in de Keyport regio die hebben deelgenomen aan deze open-bedrijven-dag, dus we kunnen met recht zeggen dat we een geslaagde eerste editie achter de rug hebben’ aldus Boy Haenen.

Ook mede organisator Keyport is blij dat het evenement zeer goed ontvangen is. ‘We zetten ons al sinds jaar en dag in om carrièrekansen zichtbaar te maken in de regio en de organisatie van de dag van de maakindustrie past daar perfect bij. Met het openzetten van de deuren van productiebedrijven willen we enerzijds jongeren enthousiasmeren voor techniek en technische beroepsopleidingen. Anderzijds is het ook een manier om werkzoekenden kennis te laten maken met interessante bedrijven, zeker voor mensen die interesse hebben in een carrière in de maakindustrie waar veel vacatures zijn en goede mogelijkheden om door te groeien. Daarom hebben we ook de scholen in de regio gevraagd om deze dag kenbaar te maken bij leerlingen met interesse in techniek.

Deelnemer Chris Wiermans van het bedrijf Rijvers uit Weert is zeer enthousiast over deze dag. “Een kwartier na het openen van onze deuren hadden we al meer dan honderd mensen begroet. Het was een mix van nieuwsgierige buurtbewoners, gezinnen met jonge kinderen en andere geïnteresseerden. Het voltallige personeel was aanwezig om vol trots ons bedrijf te presenteren aan de bezoekers.” Ook Paul Malcontent van VDL Staalservice was tevreden over de belangstelling. In groepjes werden de bezoekers rondgeleid door het bedrijf dat expert is in het vervaardigen van lassamenstellingen uit (pantser)staal, RVS en aluminium. “In de eerste plaats willen we aan iedereen laten zien wie we zijn en wat we maken. Als hierdoor de interesse gewekt wordt voor een carrière bij VDL dan is dat natuurlijk een mooi pluspunt.”

Tijdens deze speciale dag konden bezoekers een kijkje nemen bij bedrijven zoals Alucol, apt Extrusions, BMO, Clement Group, ETF Machinefabriek, Geelen Beton Posterholt, GROBA, Lammers Constructie, Rijvers, Rockwool, SIF, VDL Konings en VDL Staalservice. Ze konden van dichtbij zien hoe deze bedrijven producten maken die de hele wereld over gaan, en ontdekten welke stage- en carrièremogelijkheden ze te bieden hebben.

Meer info is te vinden op https://www.dagvandemaakindustrie.nl

Tech-Agenda

11 april

uur
Girls' Day
14 april

uur
Dag van de maakindustrie
17 april

uur
X-periences Gilde Roermond

Deel artikel

Meer
inspirerend
nieuws

meidenindetechniek-verslag
9 april 2024
Meiden in de techniek; ‘Doe maar gewoon’.
In een wereld waarin gelijke kansen en gelijke behandeling steeds meer aandacht krijgen, hoort ook...
Goedkeuring NGFweb
9 april 2024
Goedkeuring NGF-voorstel voor Technologieonderwijs in Primair en Voortgezet Onderwijs
Het Nationaal Techniekpact 2020-2023 heeft het voorstel van de Nederlandse Genootschap voor Fysiotherapie (NGF) goedgekeurd...
Drone flying Experience les-web
9 april 2024
Experiencenter Grescollege: Drone flying Experience les
Over regionale samenwerking in het techniekonderwijs gesproken!… Rob Coenen gaf vorige week een prachtige workshop...
concept-subsidieregeling
9 april 2024
De concept-subsidieregeling Sterk Techniekonderwijs is verzonden aan de Tweede Kamer
Het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap heeft de beoogde subsidieregeling Sterk Techniekonderwijs 2025-2029 naar...
Dendron-College-Horst-Thumb2
8 april 2024
Verankering van loopbaanoriëntatie en -begeleiding (LOB) op het Dendron College: Een succesvol traject van visie tot praktijk
Sinds 2007 zijn we op het Dendron College zeer actief op het gebied van Loopbaanoriëntatie...
Gilde logo
8 april 2024
Studenten Gilde Opleidingen bezoeken bedrijven actief in het CIV voor de Maak en Smart Industrie
Venlo, 9 april 2023 – Om studenten zo vroeg mogelijk kennis te laten maken met...
Waterstofauto-battle-thumb
8 april 2024
Duurzame racers: waterstofauto's en softskills in de schijnwerpers
Op 22 maart jl. streden in de aula van College Den Hulster vmbo- en mbo-leerlingen...
werkvitaminen_thumbnailv2
8 april 2024
Samen smullen: Hoe leerlingen en bedrijven samenwerken aan Werkvitaminen fruitkistjes en displays
Begin 2023 is het idee ontstaan waarbij het bedrijf Werkvitaminen fruitkistjes bestelde waarbij gedacht werd...

Op de hoogte blijven van onze ontwikkelingen?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief.

Wanneer u onze website gebruikt is het mogelijk dat we een aantal cookies plaatsen om gegevens van u te verzamelen.