Evenement

First Lego League

First Lego League 2024 – 2025

De inschrijvingen voor de FIRST LEGO League zijn alweer geopend en achter de schermen wordt hard gewerkt aan de organisatie van de regiofinale. Deze zal dit jaar plaatsvinden op zaterdag 25 januari 2025. Wil je meehelpen als vrijwilliger? Meld je via deze link aan als vrijwilliger voor aankomend seizoen!

Nieuws
De organisatie heeft ervoor gekozen om aankomend schooljaar van locatie te wisselen. Dit jaar vindt de regiofinale plaats in het schoolgebouw van Wings.

Het Nieuwe Thema: Submerged
Het thema van dit jaar, “Submerged,” biedt een spannende kans voor leerlingen om te onderzoeken hoe technologie kan helpen bij uitdagingen die te maken hebben met water. Dit kan variëren van het verbeteren van waterzuiveringssystemen tot het bedenken van oplossingen voor overstromingen. Dit thema is relevant voor vakken zoals aardrijkskunde, biologie en natuurkunde.
Kijk hier het filmpje van het nieuwe seizoen.

Groei van FIRST in Limburg
Zoals jullie misschien weten, heeft FIRST nog meer programma’s en kunnen kinderen vanaf 4 jaar tot en met het mbo, hbo en de universiteit betrokken zijn bij programma’s van FIRST. Zo zijn er de FIRST LEGO League Discover, Explore en Challenge, de FIRST Tech Challenge en de FIRST Robotics Competition.

FIRST LEGO League Explore (6 t/m 10 jaar)
In Limburg groeit, mede dankzij jullie hulp, de First Lego League flink. Afgelopen schooljaar is het eerste team voor de FIRST LEGO League Explore opgestart. Dit jaar wordt die groei voortgezet en wordt een aanzienlijke toename in het aantal Explore-teams verwacht. Met de positieve ervaringen uit de Explore-fase worden teams en scholen voorbereid om door te groeien naar de FIRST LEGO League Challenge.

FIRST Tech Challenge
In de afgelopen jaren is FLL Limburg gegroeid van 0 naar 4 teams rondom de FTC. Zo is team 22173 Red Monkeys al twee jaar betrokken geweest door de Crazy 33 te organiseren en fungeert team 23417 The Energizers als teamcoach voor basisschoolteams. Daarnaast organiseren ze elk jaar een teamdag voor alle teams, waarbij workshops en feedbackmomenten worden aangeboden.

Dit jaar zal dit team ook een dag organiseren voor alle FTC-teams, die plaatsvindt op zondag 3 november. Je bent natuurlijk van harte welkom om te komen kijken bij Wings (Oranjelaan 300, Roermond).

Hopelijk zetten deze mooie ontwikkelingen zich voort en komt er in de toekomst ook een FIRST Robotics Competition team, dat mag starten met de alumni.

Eventinfo

Regio:

Voor wie:

Techniek thema:

Datum:

25 januari 2025

Einddatum:

25 januari 2025

Tijdstip:

- uur

Deel evenement

Meer
inspirerende
events

Startups
sep
30

uur
Excelerating Startups!
Smurfit
nov
6

uur
Bezoek papierfabriek Smurfit Kappa
LZR2
okt
14

uur
Bezoek Laurentius Ziekenhuis
FLL
jan
25

uur
First Lego League
Thumb-Meiden-in-de-techniek-v3.jpg
jun
11

uur
Techniek & Technologie Rolmodellendag
EDUtech okt 24
okt
2

uur
EDUtech Europe
unnamed
jun
8
11:00

16:00 uur
Open day High Tech Campus Eindhoven
Thumbnail-hybride-professional-6juni-v3
mei
30
16:00

17:30 uur
Jouw technische kennis delen binnen het onderwijs?

Op de hoogte blijven van onze ontwikkelingen?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief.

Wanneer u onze website gebruikt is het mogelijk dat we een aantal cookies plaatsen om gegevens van u te verzamelen.