Inspiratie

Design & Technology, een schoolvak op College Den Hulster

De maatschappij is permanent op zoek naar meer mensen in de techniek. Jongens en meisjes die creatief en probleemoplossend kunnen denken en die kunnen samenwerken, maar die ook zelf de regie in handen durven nemen en hun verantwoordelijkheden kennen. College Den Hulster speelt hier met Design & Technology (D&T) volledig op in. Leerlingen binnen alle niveaus van het vmbo kunnen hier in de eerste twee leerjaren al voor kiezen.

Leren en ontwikkelen in de praktijk
Bij D&T krijgen leerlingen les door aan eigen projecten te werken waarbij ze iets mogen ontwerpen en bouwen. Denk hierbij aan: zeepkisten bouwen en een race organiseren, een eigen kerstversiering 3D-printen, je eigen stoel ontwerpen, een design lamp maken op zonne-energie. Gekoppeld aan projecten op een ontdekkende manier alles leren over natuurkunde, techniek en beeldende vorming zonder dat deze vakken als apart vak in het lesrooster staan. Dát is wat er bij Design & Technology gebeurt. Leerlingen krijgen bij het vak D&T de kans om hun talent voor techniek en ontwerpen verder te ontwikkelen. Dit terwijl ze vooral met hun handen werken en niet voornamelijk met hun neus in de boeken zitten. Op deze manier maken we leerlingen in de onderbouw al warm voor een kansrijke toekomst in techniek en technologie.

Samenwerken met bedrijfsleven en omgeving
Daarnaast probeert D&T zo vaak mogelijk de relatie op te zoeken met de omgeving en het bedrijfsleven. Leren buiten de muren van de school geeft leerlingen een bredere kijk op hun leerstof en ze zien voorbeelden uit de praktijk. De leerling krijgt dus lessen die meer op techniek zijn gericht en die worden benaderd vanuit een ontwerpvisie.

Projectinfo

Contactpersonen:

Astrid Marissen amarissen@ogvo.nl
Miranda Gommans mgommans@ogvo.nl

Betrokken partijen:

College Den Hulster info-cdh@ogvo.nl 077 – 3590300 https://www.ogvo.nl

Deel project

Meer
inspirerende
projecten

20220628_104036
Het Experiencenter in de spotlight
Schermafbeelding-2022-07-18-om-10.34.31
Experience Class
Foto Jong talent ontdekt scheepsbouwtechniek
Jong talent ontdekt scheepsbouwtechniek in Keyport regio!
IMG_1271
Aantrekkelijke doorlopende routes voor leerlingen techniek
Robot bedienen
FIRST LEGO League
Schermafbeelding 2021-12-24 om 09.30.01
De vloggende docent BWI
B26A9930
STO Keyport Meets | Regio in je Rugzak

Op de hoogte blijven van onze ontwikkelingen?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief.

Wanneer u onze website gebruikt is het mogelijk dat we een aantal cookies plaatsen om gegevens van u te verzamelen.